پیش بینی از تغییرات آینده بازار اینترنت

پایان عمر اینترنت باسیم تا ۲ سال دیگر / ورود اپراتورهای مجازی

پایان عمر اینترنت باسیم تا ۲ سال دیگر / ورود اپراتورهای مجازی

عضو کارگروه شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت پیش بینی کرد که تا دو سال آینده تکنولوژی اینترنت با سیم – ADSL – ازسبد خانوار حذف می شود و ارائه دهندگان ADSL به سمت اپراتورهای مجازی خواهند رفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، در راستاي ساماندهي، بازنگري و همگرایي پروانه‌هاي حوزه ارتباطات ثابت و همچنين افزايش سطح خدمات دسترسي به اينترنت و خدمات مبتني بر آن، توسعه ارائه خدمات محتوایي و ارزش افزوده، پيش‌نويس "ضوابط حاكم بر پروانه ارائه خدمات ارتباطي ثابت (servco)" توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تدوين شد و رگولاتوري از صدور پروانه‌هاي جديد در حوزه اينترنت با عنوان ارتباطات ثابت (FCP) و ارائه خدمات ارتباطي ثابت (servco) تا تيرماه سال ۹۴ خبر داد.

براساس مصوبه كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات پروانه‌هاي حوزه ارائه خدمات انتقال داده‌ها (PAP)، عرضه و توزيع‌كنندگان اينترنت (ISDP)، ارائه خدمات عمومي تلفن ثابت (PSTN) و عرضه‌كنندگان خدمات اينترنت (ISP) در دو دسته شبكه (Netco) و خدمات (servco) ساماندهي شوند و اپراتورهاي فعال در حوزه اينترنت بايد تا پايان خرداد ۹۴ براي دريافت پروانه‌ ارتباطات ثابت (FCP) جديد اقدام كنند.

محمدعلی یوسفی‌زاده عضو کارگروه شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت با اشاره به ورود سرویس‌های نسل ۳ و ۴ تلفن همراه به کشور و عرضه اینترنت همراه از این طریق، پیش‌بینی کرد تا ۲ سال آینده درخواست ارتباطات اینترنتی مبتنی بر سیم حذف و ارتباطات ثابت بر رسانه تعاملی - آی پی مدیا - و تلویزیون اینترنتی - آی پی تی وی - متمرکز می شود.

وی با اشاره به تغییرات پیش‌روی سرویس‌های اینترنتی پس از ورود سرویس‌های نسل ۳ و ۴ تلفن همراه به کشور گفت: با تغییر تکنولوژی و ارائه پروانه‌های جدید در حوزه ارتباطات ثابت (FCP)، آینده احتمالی اپراتورهای ADSL حرکت به سمت اپراتورهای مجازی ( MVNO ) خواهد بود و به احتمال می رود سرویس اینترنت با سیم - ADSL - از سبد کاربران اینترنت حذف شود.

این ارائه دهنده خدمات ADSL درباره تکلیف سرویس تلفن‌ثابت در این تغییر تکنولوژی‌ نیز گفت: با تغییر رویکرد در ارائه خدمات ارتباطات ثابت، همکاری شرکتهای ارائه دهنده خدمات ADSL و تلفن ثابت شکل می گیرد به نحوی که خدمات اینترنت بر روی تلفن ثابت نیز شکل خواهد گرفت؛ به عنوان مثال مشابه اپلیکیشن های موبایلی که امکان ارتباط و تماس را روی تلفن همراه برقرار می‌کنند، برنامه‌های کاربردی بر روی تلفن ثابت نیز ارائه خواهد شد و شرکتهای دارای پروانه، محدودیتی در ارائه سرویس نخواهند داشت.

وی از پیشنهاد و توصیه وزارت ارتباطات به بخش خصوصی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای همکاری با شرکت‌های خارجی خبر داد و گفت: این وزارتخانه در جلسات متعددی به شرکت‌های خصوصی حوزه ICT اعلام می‌کند که برای همکاری با مشاور خارجی و جذب سرمایه‌گذار خارجی با شرط اجرای پروژه و انتقال دانش فنی تلاش کنند و از این تلاش حمایت خواهد کرد.

یوسفی زاده برگزاری جایزه ملی کیفیت ICTNQA از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت را با هدف مدیریت کیفیت در ارائه خدمات اینترنت پرسرعت و اهتمام به ارائه خدمات دارای کیفیت و جلب رضایت مشتری عنوان کرد و گفت: در دولت جدید وزارت ارتباطات تمرکز ویژه‌ای بر موضوع اینترنت و کیفیت اینترنت دارد و در جلسات مستمر با شرکت‌های اینترنتی موضوعات و راه‌حل‌ها را بررسی می‌کند. همچنان که با مطرح کردن پروانه‌های جدید از جمله FCP، MVNO و servco مشکل چندین ساله هم‌پوشانی پروانه‌های متعدد اینترنتی برطرف خواهد شد و در صدور پروانه‌های جدید نیز در کنار شرایط فنی، شرط اهتمام به کیفیت سرویس و رضایت مشتری مورد توجه قرار گرفته است.

کد خبر 2512474

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha